Αποσύρεται μετά από μισό αιώνα στην ΕΑΛ και “τεράστιο” έργο – Νέο Δ.Σ. για την ΕΑΛ


Μετά από μισό αιώνα τεράστιας προσφοράς, ο Σπύρος Μπαρμπούτης αποχωρεί από την ΕΑΛ, τον ιστορικό σύλλογο της Λάρισας που αγάπησε και υπηρέτησε με αυταπάρνηση, γνωρίζοντας μεγάλες επιτυχίες.
Με 50 χρόνια διαρκούς παρουσίας στη διοίκηση και τα 20 τελευταία ως πρόεδρος, είναι πολύ δύσκολο για έναν άνθρωπο, που ξεχωρίζει για το ήθος του, να πει «αντίο» στον σύλλογο με τον οποίο δέθηκε συναισθηματικά.Πριν από λίγες ημέρες στη Γενική Συνέλευση αρχικά έγινε ο απολογισμός των πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ. από τον πρόεδρο κ. Σπύρο Μπαρμπούτη ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο που επιτελείται από την ΕΑΛ τόσο στον αθλητικό όσο και στον κοινωνικό τομέα, αφού εκατοντάδες νέοι και νέες συμμετέχουν στα αθλητικά προγράμματά της.

Τόνισε ότι όλα τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. αισθάνονται ικανοποίηση, διότι στη θητεία του η ΕΑΛ προσπάθησε και πέτυχε στην αποστολή της παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν.
Ο πρόεδρος ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες στη διοίκηση, τους προπονητές και τους αθλητές/τριες για τη μεγάλη συμβολή τους στο έργο του συλλόγου, μια συμβολή όχι τυχαία αλλά αποτέλεσμα κόπων και θυσιών όλων όσοι εργάζονται για την ΕΑΛ.

Ευχαριστίες εξέφρασε και προς όλες τις αρχές της πόλης για τη σημαντική συμβολή τους στην επιτυχία του έργου της ΕΑΔ και προς τα Μ.Μ.Ε. που πάντοτε προβάλλουν και υποστηρίζουν τις δραστηριότητές της, αλλά και γόνιμη κριτική ασκούν απέναντι στη διοίκηση.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους χορηγούς των επί μέρους τμημάτων της ΕΑΛ για τη μεγάλη ηθική και οικονομική προσφορά τους, βοηθώντας στην υλοποίηση των στόχων κάθε τμήματος του συλλόγου. Ο πρόεδρος τόνισε ότι «το οικονομικό – ιδιαίτερα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης –είναι το δυσκολότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία, μεταξύ των οποίων και η ΕΑΛ και συνεχής είναι η προσπάθεια για την εξεύρεση οικονομικών πόρων».

«Η δραστηριότητα του συλλόγου, πλέον, στα αθλητικά και οικονομικά μεγέθη ξεπέρασε την παλιά ρομαντική εποχή. Για τη συνέχιση της ύπαρξής του πρέπει να υπάρξει συγκερασμός αυτής της ρομαντικής εποχής και των σημερινών ρεαλιστικών δεδομένων» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΑΛ.

Πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης έγινε βράβευση από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Σπύρο Μπαρμπούτη, στο Ματίκα Θεόδωρο που ήταν ιδρυτικό μέλος της ΕΑΛ (1968) επιτέλεσε ως Πρόεδρος και γενικός γραμματέας της ΕΑΛ «ανελλιπώς» για 50 χρόνια μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια ο κ. Μπαρμπούτης αναφέρθηκε στις δραστηριότητες, επιτυχίες και προβλήματα κάθε τμήματος (μπάσκετ, πάλη, στίβος, βόλεϊ, ανδρών- γυναικών) όχι μόνο της τριετίας του απερχόμενου Δ.Σ. (2016-2018) αλλά έκανε και μια σύντομη ανασκόπηση των 50 χρόνων ζωής της ΕΑΛ από την ίδρυσή της, το 1968 μέχρι σήμερα.

Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός τον οποίο έκανε ο πρώην γενικός γραμματέας του συλλόγου κ. Θεόδωρος Ματίκας, ο οποίος ανέφερε ότι παρά τις πολλές και μεγάλες δυσκολίες στον οικονομικό τομέα, η ΕΑΛ κατόρθωσε να ανταπεξέλθει σε όλες αυτές. «Ο ισοσκελισμός σχεδόν του προϋπολογισμού» τόνισε ο κ. Ματίκας «οφείλεται στους χορηγούς και την προσπάθεια των μελών του Δ.Σ. και των μελών των επί μέρους επιτροπών του συλλόγου μέσα από μεγάλο αγώνα».

Αφού έγιναν τοποθετήσεις από τα μάλη της Γ.Σ., τα πεπραγμένα και ο οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ. εγκρίθηκαν από τα παριστάμενα μέλη. Ακολούθησαν αρχαιρεσίες για το νέο Δ.Σ. και εκλέχτηκαν ομόφωνα οι εξής: Κ. Παπαγιάννης, Β. Μουστάκας, Ι. Περουλάκης, Δ. Τριανταφύλλου, Β. Τίκας, Ηλ. Μπαλογιάννης, Μ.Ζαφειρίου, Π.Μυλωνάς, Π.Σταυρόπουλος, Ι. Τρικάλη, Γ.Φιτσιούλας, Α.Τσέτσιλας, Χ.Παπαθανασίου, Μ. Σιώπης, Δ.Πατσιούρας, Δ. Νταβαρούκας, Κ.Κελεσίδης.

Τα εκλεγέντα μέλη θα συνέλθουν σε σώμα και αμέσως μετά θα γίνει η συγκρότηση των επιτροπών των τμημάτων, σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό λειτουργίας του συλλόγου.