Τμήμα Μπάσκετ: Διαμαρτυρία της ΕΑΛ που δημιουργεί απορίες!


Δυνάμει του με αριθ. πρωτ. 29/26-3-2019 εγγράφου της ΕΣΚΑΘ κληθήκαμε σε απολογία ενώπιον της επιτροπής πρωταθλήματος για δήθεν μειωμένη απόδοσή της ομάδος μας (τμήμα μπάσκετ) στους τρεις τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος Β΄ κατηγορίας, όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν. Παρότι θεωρούμε ότι επρόκειτο για μία κατηγορία εφεύρεση σε βάρος μας,
εμείς ως οφείλαμε και διαπνεόμενοι από πνεύμα σεβασμού προς την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος εμφανισθήκαμε, ενώπιον της ΕΣΚΑΘ την 28-3-2019, εντός της ταχθείσας προθεσμίας και καταθέσαμε εγγράφως την απολογία μας, αρνούμενοι τις όποιες σε βάρος μας κατηγορίες. Στην απολογία μας παραβρέθηκε ο προπονητής της ομάδας με πληρεξούσιο δικηγόρο.

Στο παρόν σημείο και προς ενημέρωση του φίλαθλου κόσμου είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε τα κάτωθι:

α) Η όλη διαδικασία κινήθηκε με πρωτόγνωρα ταχύτατους ρυθμούς αλλά και με παροιμιώδη προχειρότητα, αφού το έγγραφο που μας απεστάλη δεν ανέφερε το σωστό πρωτάθλημα στο οποίο συμμετείχαμε . Ως γνωστόν την αγωνιστική περίοδο 2018 - 2019 συμμετείχαμε στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΘ (Β΄όμιλο) και όχι στην Β κατηγορία που αναφερόταν στο έγγραφο.

β) Συναντήσαμε πρωτοφανή άρνηση της ΕΣΚΑΘ να μας επιτρέψει, αφού εμφανιστούμε ενώπιον της επιτροπής, να αναπτύξουμε και προφορικά τις απόψεις μας για τα όσα αίολα και άδικα θεωρούμε πως κατηγορηθήκαμε. Η απάντηση που λάβαμε χαρακτηριστικά ήταν να ΄΄ρίξουμε΄΄ την απολογία μας κάτω από την πόρτα στα γραφεία της ΕΣΚΑΘ και όταν κάποια στιγμή θα πήγαινε κάποιος στα γραφεία θα την έβλεπε. Κατόπιν εντόνων διαμαρτυριών μας τελικά έγινε δεκτό το αίτημα και εμφανιστήκαμε ενώπιον της ΕΣΚΑΘ. Εκεί βιώσαμε μία άνευ προηγουμένου επίθεση.

γ) Έως σήμερα την 23 Απριλίου 2019, 26 ημέρες μετά την απολογία μας, η ΕΣΚΑΘ ουδεμία απόφαση έχει λάβει σχετικά. Μάλιστα, την 9 Απριλίου 2019 αναγκαστήκαμε να αποστείλουμε έγγραφη διαμαρτυρία στην ΕΣΚΑΘ για την κωλυσιεργία της να εκδώσει απόφαση και με την οποία, αφού διαμαρτυρηθήκαμε για την στάση τους αυτή τους καλέσαμε όπως ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ, ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ. Πλην όμως με απαξιωτικό τρόπο εκώφευσαν.

δ) Με μεγάλη μας έκπληξη, πληροφορηθήκαμε την 18 Απριλίου 2019 ότι η ΕΣΚΑΘ προέβη σε ορισμό ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ Α2' ΕΣΚΑΘ την 20/4/2019 στο ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΑΛΑΜΑ και ώρα 17:30 ανάμεσα στις ομάδες Α.Σ.ΜΑΓΟΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ και ΣΠΟΡΤΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ (SPORTSACADEMY) αλλά και ορισμό διαιτητών.

Σημειώνεται ότι ακόμη και σήμερα εκκρεμεί ο αγώνας play off πρωταθλήματος μπάσκετ του 2ου ομίλου της Α2 ΕΣΚΑΘ ανάμεσα σε εμάς (ΕΑΛ) και στην ομάδα ΑΣ ΜΑΓΟΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ και συνεπώς το πρωτάθλημα δεν έχει λήξει.

Με βάση τα ανωτέρω εύλογα τα ερωτήματα που μας δημιουργούνται:

1) Πως και με ποια κριτήρια αξιότιμοι κύριοι της ΕΣΚΑΘ προβήκατε σε αγώνα κατάταξης Α2 ΕΣΚΑΘ, όταν ακόμη εκκρεμεί ο αγώνας PLAYOFF, σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος, ανάμεσα σε εμάς (ΕΑΛ) και στην ομάδα των Τρικάλων ΑΣ ΜΑΓΟΙ;

2) Τι είναι αυτό κύριοι της ΕΣΚΑΘ που γνώριζε η ομάδα ΑΣ ΜΑΓΟΙ και την 24 Μαρτίου 2019 πανηγύριζε την κατάκτηση του πρωταθλήματος και της ανόδου με σχετική μάλιστα ανακοίνωση της στο επίσημο προφίλ που διατηρεί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης FACEBOOK, αναμένοντας απλά την επικύρωση της βαθμολογίας από ΕΣΑΣ, την διοργανώτρια αρχή, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν;

3) Πόθεν και με ποια στοιχεία κύριοι προκύπτει ότι εμείς είχαμε μειωμένη απόδοση στους αγώνες πρωταθλήματος ΕΑΛ-ΑΟ ΣΟΥΦΛΑΡΙΩΝ, ΚΡΟΝΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΕΑΛ, ΕΑΛ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ και στοιχειοθετήσατε αυτό το εφεύρημα κατηγορίας σε βάρος μας;

4) Γιατί έως σήμερα κύριοι της ΕΣΚΑΘ δεν εκδώσατε και να κοινοποιήσατε την απόφαση σας;

5) Η όλη στάση της ΕΣΚΑΘ πως μπορούμε να την ερμηνεύσουμε εμείς και οι λοιποί συμμετέχοντες σύλλογοι στο πρωτάθλημα σας;

Δυστυχώς όλο αυτό το σκηνικό που δημιουργήθηκε μόνο θλίψη και προβληματισμό για το μέλλον του πρωταθλήματος μας δημιουργεί.

Ως ένα από τα παλαιότερα αθλητικά σωματεία στην πόλη της Λάρισας, με μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό και στα αθλητικά δρώμενα, όχι μόνο της πόλης μας αλλά και της Ελλάδας, με την παρούσα ανακοίνωση μας σας καλούμε ως διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος μπάσκετ που συμμετέχουμε, να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων σεβόμενοι πάνω από όλα το ΜΠΑΣΚΕΤ που όλοι αγαπάμε.

Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια πλέον στα ανώτερα όργανα.