Μήνυμα προέδρου της ΕΑΛ σχετικά με την περίοδο που… #μένουμεσπίτι!


Η κατάσταση που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη παγκοσμίως. Ο κορωνοϊός μας έφερε σε μια κατάσταση που μεταπολεμικά δεν έχουμε ξαναβιώσει και ευχόμαστε όλοι να μη ξαναζήσουμε.

Οι συνέπειες για την υγεία είναι ολέθριες, ευτυχώς προς το παρόν μικρότερες για τη χώρα μας σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Όπως φαίνεται και για την οικονομία μας οι εξελίξεις δε θα είναι οι καλύτερες δυνατές, αφού οι συνέπειες αυτής της κρίσης λόγω του κορωνοϊού, χτυπούν άμεσα και την Ελληνική οικονομία, όπως άλλωστε την παγκόσμια οικονομία. Φανταστείτε λοιπόν τι θα γίνει στον ήδη πληγωμένο Ελληνικό αθλητισμό και ειδικά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό μετά την κρίση αυτή.

Για όλους τους παραπάνω λόγους φαίνεται πως η περίοδος της “καραντίνας” θα κρατήσει μερικές βδομάδες, ίσως και ένα με δύο μήνες. Ωστόσο ο σύλλογος μας παραμένει ενεργός και εκτός γηπέδων! Στην Ένωση Αθλοπαιδιών Λάρισας – Πήγασος (ΕΑΛ) προσπαθούμε να ενεργοποιούμε τα παιδιά μας ώστε αυτά να ασχολούνται με τα αγαπημένα τους αθλήματα (βόλεϊ, μπάσκετ, στίβος, πάλη) όσο μπορούν ακόμα και τώρα που μένουν στο σπίτι τους. Θεωρούμε ότι είναι χρέος μας ως αθλητικός σύλλογος να παραμένουμε ενεργοί εντός και εκτός γηπέδων, φροντίζοντας ιδιαιτέρως τα παιδιά των ακαδημιών μας, αλλά και γενικότερα τους μικρούς μας φίλους.

Έτσι εκτός από τις εκπαιδευτικές ασχολίες που μπορούν να έχουν τα παιδιά μας στο σπίτι, τους δίνουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουν υλικό (ζωγραφιές, φωτογραφίες, βίντεο και ότι άλλο αυτά μπορούν να φανταστούν), να μας το στείλουν και εμείς με τη σειρά μας να τα δημοσιεύσουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συλλόγου μας.  Σκοπός της δράσης μας αυτής είναι:

1.     Η ενασχόληση των παιδιών μας με κάτι δημιουργικό όσο είναι σπίτι και σχετικό με τον αθλητισμό
2.     Η δημιουργία αλληλεπίδρασης των μικρών και μεγάλων αθλητών μας, μεταξύ τους, αλλά και με τους προπονητές τους μέσω των Social Media.

Ήδη έχουν ανέβει αρκετά post στους λογαριασμούς Facebook και Instagram των τμημάτων βόλεϊ και μπάσκετ και ευελπιστούμε να συνεχίσουν οι μικροί μας αθλητές να συμμετέχουν όσο όλοι μας θα μένουμε σπίτι!

Οι σελίδες στο Facebook για τα τμήματα της ΕΑΛ είναι οι παρακάτω:

Τμήμα βόλεϊ: https://www.facebook.com/ealvolley/
Τμήμα Μπάσκετ: https://www.facebook.com/ealbasketball/
Τμήμα Πάλης: https://www.facebook.com/ealpali/
Τμήμα στίβου: υπό κατασκευή

Για τα τμήματα Μπάσκετ και Βόλεϊ υπάρχουν και λογαριασμοί στο Instagram όπου και δημοσιεύεται υλικό.

Γενική σελίδα διοίκησης του συλλόγου της ΕΑΛ: https://www.facebook.com/eal1968/

Όσα παιδιά επιθυμούν να μας στείλουν υλικό μπορούν να το κάνουν είτε μέσω των προπονητών τους, είτε στέλνοντας το απευθείας το υλικό τους στο email ealpigasos@gmail.com.

Είναι σίγουρο πως όλο αυτό αργά ή γρήγορα θα τελειώσει. Σε λίγες βδομάδες αργά ή γρήγορα θα κληθούμε να επιστρέψουμε όλοι μας στην κανονικότητα. Στις εργασίες οι μεγαλύτεροι, στις υποχρεώσεις τους οι μικρότεροι, σχολικές και εξωσχολικές. Ας κάνουμε λίγο υπομονή μένοντας σπίτι, περνώντας όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε με τις οικογένειες μας!

Σε όλη αυτή την προσπάθεια θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις προπονήτριες, τους προπονητές αλλά και τις και τους εφόρους της ΕΑΛ που συμμετέχουν ενεργά με την καρδιά τους και φυσικά αφιλοκερδώς!

Υ.Γ. Ως πρόεδρος της ΕΑΛ σας ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία μας αυτή και ελπίζω να συνεχίσουμε όλοι ακόμα πιο δυνατά, αυτή την περίοδο που τα παιδιά μας, μας έχουν ανάγκη εκτός γηπέδων!

Για την ΕΑΛ

Περουλάκης Γιάννης
Πρόεδρος Ένωσης Αθλοπαιδιών Λάρισας – Πήγασος (ΕΑΛ)