(Το λογότυπο επιμελήθηκε ο Κος Πέτρου Γιάννης, πρώην αθλητής βόλεϊ της ΕΑΛ)
ΕΑΛ: 50 χρόνια προσφοράς πολιτιστικού και αθλητικού έργου
Η ΕΑΛ είναι σήμερα ο αρχαιότερος σύλλογος στις αθλοπαιδιές της Λάρισας, αφού συμπλήρωσε 50 χρόνια ζωής και λειτούργησε και λειτουργεί πάντοτε σαν μια κυψέλη αθλητισμού για όλα τα ενεργά τμήματα που διατηρεί (μπάσκετ, στίβος, πάλη, βόλεϊ ανδρών και γυναικών).
Για την ΕΑΛ, ξεκινά ένας νέος κύκλος δράσης, τώρα στην αρχή της 6ης δεκαετίας της ζωής της και είναι σίγουρο ότι θα συμβάλλει στην παραπέρα ανάπτυξη του Αθλητισμού της Λάρισας, βλέποντας με απόλυτη αισιοδοξία το μέλλον.
Φιλοδοξία όλων των συντελεστών της ΕΑΛ – Διοίκησης , προπονητών, αθλητών και αθλητριών – είναι να δοθεί συνέχεια στην ιστορία όλων των αθλητικών της τμημάτων.
Η ΕΑΛ, όπως αναφέρθηκε ιδρύθηκε το 1968, και από τότε έδωσε δείγματα ενός δυναμικού και ζωντανού αθλητικού οργανισμού. Μια εποχή, μολονότι η αριθμητική απόσταση δεν είναι τόσο μεγάλη, ήταν αφάνταστα διαφορετική η κοινωνία και η ζωή.
1968, μια χρονιά που υπήρξε ο Μάης του ’68, η δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, η αποκαλύψη του πρώτου μέρους του Α’ Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας, η κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων από την ΑΕΚ και στην πόλη μας να γίνονται αγώνες στο Ανοιχτό Γυμναστήριο (4ο Λύκειο) και με διαχωριστικές γραμμές να σημειώνονται με ασβέστη!!
Η ΕΑΛ αποτέλεσε και αποτελεί ένα ιδιαίτερο σημαντικό κομμάτι των αθλητικών πραγμάτων της πόλης μας. Ανταποκρίθηκε στην αποστολή της, πρόσφερε και προσφέρει στη λαρισινή κοινωνία, δημιουργώντας μια παράδοση στα αθλητικά δρώμενα της Λάρισας.
Μέσα σ’ αυτά τα χρόνια και σήμερα στην πέμπτη δεκαετία της ζωής της, η ΕΑΛ έδωσε την ευκαιρία σε εκατοντάδες παιδιά να χαρούν την άθληση, ατομική και ομαδική με την καθοδήγηση υπεύθυνων προπονητών και να μαθαίνουν να συνεργάζονται με τους συναθλητές τους και στις δυσκολίες των αγώνων να σφυρηλατούν τους χαρακτήρες τους. Εκατοντάδες οι αθλητές και αθλήτριες που φόρεσαν τη φανέλα σ’ αυτά τα χρόνια, διακρίνονται σήμερα στον τομέα της επαγγελματικής ενασχόλησης. Συναντούμε σήμερα πολλούς από αυτούς επιτυχημένους καθηγητές, επιχειρηματίες, εμπόρους, γιατρούς, δικηγόρους, υπαλλήλους τραπεζών, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, καθηγητές Πανεπιστημίου, αρχηγό πολιτικού κόμματος, υπουργό!!!
Επίσης μπορούμε να αναφερθούμε και σε ιδρυτικά μέλη της ΕΑΛ (το 1968) που ασχολήθηκαν με τα κοινά στην πορεία της ζωής τους. Έτσι υπήρξε Αντιπρόεδρος της Βουλής (Ν. Κατσαρός), Υπουργός (Γ. Σουφλιάς), Νομαρχιακός Σύμβουλος (Δ. Παγώνης), Δημοτικός Σύμβουλος (Μ. Λαγαριάς) και Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου (Σ. Μπαρμπούτης).
Οι αθλητές και οι αθλήτριες της ΕΑΛ με την παρουσία τους στους αγωνιστικούς χώρους, τιμούν τον Σύλλογό τους και τη Λάρισα γενικότερα και γίνονται οι μεγάλοι πρεσβευτές της στον πανελλήνιο και παγκόσμιο αθλητικό χώρο.
Από τα τμήματα υποδομής της ΕΑΛ έχουν ανιχνευτεί, αξιοποιηθεί και προωθηθεί αρκετά ταλέντα με αξιόλογη σταδιοδρομία στην ΕΑΛ αλλά και σε ομάδες όλης της Ελλάδας με πολλές συμμετοχές στα εθνικά συγκροτήματα.
Αποτελούν και οι διακρίσεις των αθλητών και αθλητριών της ΕΑΛ μια ακόμα προσφορά στη νεολαία της Λάρισας. Μια προσφορά της ΕΑΛ υπεύθυνη για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των αθλητών –τριών του Συλλόγου με βάση τις αρχές του αθλητικού ιδεώδους και του «ευ αγωνίζεσθαι».
Διοικούντες και αθλητές της ΕΑΛ κατά τη διάρκεια των 50 χρόνων της ζωής της έζησαν στιγμές επιτυχιών αλλά και απογοητεύσεων που δεν τους αποθάρρυναν και σήμερα ο Σύλλογος συνεχίζει να κάνει αποφασιστικά βήματα προς τα εμπρός σ’ όλα τα τμήματά του.
Μπορεί να μη μπορούμε να κατανοήσουμε και να μετρήσουμε σωστά το μέγεθος της προσφοράς της ΕΑΛ στη Λάρισα σ’ όλη τη διαδρομή της αλλά είναι βέβαιο ότι είναι πολύ μεγάλη.
Μια εφημερίδα των Αθηνών έγραψε σ’ ένα σχόλιο: «Η ΕΑΛ είναι σωματείο που ιδρύθηκε πριν δύο χρόνια και ανέβηκε στην Α’ Εθνική κιόλας. Αυτό είναι λογικά αδύνατο, άρα κάτι ωραίο συμβαίνει εκεί πέρα».
Από την πρώτη μέρα της ίδρυσης της ΕΑΛ, στόχοι της ήταν και σήμερα είναι :
• Ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού
• Κοινωνική προσφορά στη Νεολαία μας
• Αξιοποιήση των ταλέντων αθλητών – αθλήτριες στον πρωταθλητισμό
Πέντε τμήματα διατηρεί εν ενεργεία η ΕΑΛ α) βόλεϊ γυναικών, β) βόλεϊ ανδρών, γ) μπάσκετ, δ) στίβος, ε) πάλη (παλαιότερα είχε αναπτύξει και τμήματα κολύμβησης και πίγκ – πόγκ).
Όλα τα τμήματα έχουν πετύχει πανελλήνιες διακρίσεις και αθλητές/τριες έχουν αγωνιστεί με τα εθνικά συγκροτήματα.
Πολύ σύντομα μπορούμε να αναφερθούμε στα αθλητικά τμήματα της ΕΑΛ.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Το τμήμα μπάσκετ είναι το πρώτο που δημιουργήθηκε στην ΕΑΛ - το 1968 - για να συνεχίσει τις προσπάθειες του λαρισινού μπάσκετ των ομάδων «Αριστεύς», «Ηρακλής», «Αρης» και αργότερα του ΓΣΛ.
Τον πρώτο της αγώνα έδωσε στο Ανοιχτό Γυμναστήριο – με αντίπαλο τον ΓΣΛ, που ήταν ο νικητής του αγώνα με σκορ 73 – 69.
Την αμέσων επόμενη χρονιά (1969) οι νεαροί αθλητές της ΕΑΛ αφού αναδείχθηκαν πρωταθλητές Θεσσαλίας διεκδικούσαν στο Πανεπαρχιακό πρωτάθλημα του Αγρινίου, την άνοδο τους στην Α’ Εθνικη Κατηγορία!
Όλα τα χρόνια η ΕΑΛ αγωνίστηκε στα πρωταθλήματα Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας και σε πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ΕΑΛ είναι ο μοναδικός σύλλογος στη Θεσσαλία, που κατέκτησε 5 φορές τον τίτλο του Πρωταθλητή Θεσσαλίας στην Α1 ΕΣΚΑΘ (1984, 1986, 1993, 1997 και 2005).
1968 : ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΕΑΛ
( ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ)
Γ. Ναούμ, Γ. Ρεμπάκης, Αλ. Μπρουζιώτης, Αρ. Παπουτσής, Δ. Τσουγένης, Θ. Χαρισούλης, Μ. Παπαϊωάννου, Β. Χονροδήμος, Ορ. Μηλιώνης, Σ. Γρηγορίου, Αν. Τσουγένης, Δ. Μηλιώνης, Κ. Ψύλλας.
ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ
Το τμήμα βόλεϊ της ΕΑΛ ιδρύθηκε το 1968 (αμέσως μετά το τμήμα μπάσκετ). Είναι το τμήμα με τις περισσότερες διακρίσεις μια και έχει 8 συμμετοχές στην Α’ Εθνική Κατηγορία, αγωνιζόμενη συνεχώς με τους μεγάλους του αθλήματος από το 1969 μέχρι το 1978 με μια διακοπή το 1975-76 που υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική Κατηγορία και επανήλθε πανηγυρικά, αφού κατέκτησε το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής Κατηγορίας αήττητη.
Το 1969 αναδείχθηκε αήτηττη πρωταθλήτρια Θεσσαλίας και μέσω του Πανεπαρχιακού Πρωταθλήματος, ανήλθε στην Α’ Εθνική Κατηγορία!
Ένα χρόνο έπαιζαν βόλεϊ οι νεαροί αθλητές της ΕΑΛ και ανέβασαν την ομάδα τους στην Α’ Εθνική Κατηγορία.
Ο δεύτερος αγώνας με την Ολυμπιάδα Πατρών θα μείνει αξέχαστος στους φιλάθλους, που τον παρακολούθησαν και πλησίαζαν τις 2000 και μ’ αυτόν εγκαινιάστηκε το ημιτελές τότε Κλειστό Γυμναστήριο του Αλκαζαρ (16/10/1969). Τον αγώνα κέρδισε η ΕΑΛ με 3 – 1 σετ και με 108 – 106 !! πόντους ανήλθε στην Α΄Εθνική.
Η ομάδα βόλεϊ ανδρών της ΕΑΛ, στα 50 χρόνια ζωής του αγωνίστηκε στην Α1, Α2, Β και Γ Εθνικές κατηγορίες και στο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΚΕΛ.
Αισιόδοξη νότα αποτέλεσαν και αποτελούν τα τμήματα υποδομής, που στα αντίστοιχα πρωταθλήματα πρωταγωνιστούσαν και αποτελούν πάντοτε ένα αισιόδοξο μήνυμα για την πορεία του τμήματος.
1970 : Αποστολή στην Αλέξανδρούπολη.
Διακρίνονται : Α. Παπαδημητρίου (Γ. Αρχηγός), Θ. Ματίκας(Πρόεδρος), Ν. Αγαπίου, Θ. Μυλωνάς, Α. Σειράκης (Προπονητής), Δ. Τσουγένης, Ι. Σιμογιάννης, Δ. Μπάλλας, Σ. Μπαρμπούτης (Γ. Γραμματέας), Χρ. Χονδροδήμος, Γ. Γεωργάκης, Ι. Βαρβαρούσης.
ΣΤΙΒΟΣ
Η πρώτη εμφάνιση του τμήματος στίβου της ΕΑΛ έγινε στους πανθεσσαλικούς αγώνες, που διεξήχθησαν στο Βόλο, το Μάιο του 1972.
Το τμήμα στίβου της ΕΑΛ έχει να επιδείξει καταπληκτικά αποτελέσματα στο θεσσαλικό χώρο αλλά και πανελλήνια.
Πάντοτε ο ζήλος και το ενδιαφέρον που έδειξαν και δείχνουν οι αθλητές - τριες στίβου της ΕΑΛ στις προπονήσεις τους είναι το θετικό στοιχείο που υπόσχονται και έφεραν τα αποτελέσματα.
Ιδιαίτερη άνθηση παρουσίαζε και παρουσιάζει και το παιδικό τμήμα που ήταν από τα ισχυρότερα στο θεσσαλικό χώρο. Οι «ελπίδες» της ΕΑΛ στο στίβο έφεραν πάντα αξιόλογες επιδόσεις και στους πανελλήνιους αγώνες με πολλά ταλέντα ανάμεσά τους που με την ανάλογη προετοιμασία και δουλειά και τη βοήθεια των προπονητών - γυμναστών του στίβου της ΕΑΛ δημιούργησαν πανθεσσαλικά ρεκόρ και πανελλήνιες πρώτες νίκες.
Το 1997 το τμήμα Στίβου της ΕΑΛ είχε μια πολύ μεγάλη διάριση με την αθλήτριά του Δεσ. Μπατζανούλη στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, στη Δανία.
Η 22χρονη, τότε, αθλήτρια της ΕΑΛ μετά από μια εκπληκτική προσπάθεια, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μ. (κρατούσε 20 χρόνια από το 1977) και αναδείχθηκε «χρυσή» Ολυμπιονίκης. Επίσης κατέκτησε στην ίδια διοργάνωση και το αργυρό μετάλλιο στα 200μ. με 26,09 s.
Η ΕΑΛ σε ειδική τελετή, τίμησε την Ολυμπιονίκη Δεσ. Μπατζιανούλη και τον προπονητή της Χρ. Φτάρα. Επίσης η Βουλή των Ελλήνων τίμησε την Δέσποινα, σε τελετή της! Απέδειξε η Δέσποινα ότι πέρα από τις ολυμπιάδες των ρεκόρ, των υψηλών τηλεθεάσεων και του μάρκετινγκ υπάρχουν και οι ολυμπιάδες που διακρίνεται η ανθρώπινη θέληση για ζωή.
Δίνει το μήνυμα ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες μπορούν να διεκδικήσουν το δικαίωμα ισότιμης αντιμετώπισης και αντίστασης στον κοινωνικό αποκλεισμό.
Τον Ιούλιο του 2004 ο 16χρονος αθλητής της ΕΑΛ Γιώργος Καλαμπούκας στη Διεθνή Συνάντηση Στίβου Παίδων – Κορασίδων που έγινε στην Κύπρο «πέταξε» στα 15,25 μ. στο τριπλούν, που ήταν η τρίτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο (!) για την ηλικία του. Επιασε έτσι και το όριο (15 μ.) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μαρόκο.
Τόσο το Δ.Σ. της ΕΑΛ όσο και η επιτροπή στίβου και οι προπονητές με ευθύνη αισθάνονται το χρέος να κάνουν περισσότερο δημιουργικό το έργο τους ώστε ν’ ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις των «στιβικών» δρωμένων της πόλης μας με την προετοιμασία και την καλλιέργεια του έμψυχου δυναμικού του τμήματος.
Στίβος: Ο αθλητής στίβου της ΕΑΛ Χρήστος Φτάρας τερματίζει πρώτος σε κούρσα 200 μέτρων με χρόνο 24,4"- 1978
ΠΑΛΗ
Το 1980 η ΕΑΛ αυξάνοντας τις δραστηριότητές της στο χώρο του αθλητισμού, ίδρυσε το τμήμα πάλης.
Από τότε το αγώνισμα της πάλης καλλιεργείται από την ΕΑΛ παρουσιάζοντας σημαντικά αποτελέσματα σε όλες τις επίσημες εμφανίσεις του, στον χώρο της κεντρικής Ελλάδας και Πανελλήνια.
Το έμψυχο δυναμικό του τμήματος πάλης της ΕΑΛ ήταν και είναι σήμερα άριστο και πρόθεση όλων των Δ.Σ της ΕΑΛ όπως και του σημερινού είναι η δημιουργία ικανών αθλητών σε κάθε κατηγορία ώστε να ανταποκριθούν και σε απαιτήσεις «μεγάλων» αγώνων σε ένα αγώνισμα που πάντοτε αντιπροσωπεύει και προβάλλει την Ελλάδα διεθνώς με τόσες και τόσες επιτυχίες ολυμπιακούς, παγκόσμιους κ.α).
To τμήμα πάλης της ΕΑΛ σ’ αυτά τα 38 χρόνια της ιστορίας του, χωρίς τυμπανοκρουσίες με πολύ καλή δουλειά κάτω από την καθοδήγηση άξιων προπονητών και την αμέριστη συμπαράσταση των Δ.Σ της ΕΑΛ κατόρθωσε να βρεθεί πολλές φορές από άποψη αποτελεσμάτων με συλλόγους - μεγαθήρια στο άθλημα με προϊστορία πολλών χρόνων όπως Άτλας, Εθνικός, Ηρακλής, Πανελλήνιος ΠΑΟ κ.α.
Οι αθλητές του τμήματος πάλης της ΕΑΛ, στα 38 χρόνια της ζωής του καπέκτησαν μετάλλια (χρυσά, αργυρά, χάλκινα) σε περιφερειακό επίπεδο, σε Πανελλήνιους αγώνες, Μεσογειακούς, τουρνουά «Ακρόπολις», Πανευρωπαϊκούς κ.α. στα αντίστοιχα πρωταθλήματα Ανδρών - Νέων - Εφήβων - Παίδων.
Το 2004, ο αθλητής της ΕΑΛ Νεσ. Μπατζέλας (120 kg) είχε συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα Πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 της Αθήνας.
Και σήμερα οι υπεύθυνοι του τμήματος πάλης της ΕΑΛ και οι προπονητές από τις αντίστοιχες υπεύθυνες θέσεις που κατέχουν, εργάζονται συστηματικά, επίμονα και σε βάθος για την ανάπτυξη του αθλήματος ενός ιστορικού αθλήματος με μεγάλη παράδοση και στην πόλη μας.
1984 : Η ομάδα πάλης της ΕΑΛ πρωταθλήτρια Κεντρικής Ελλάδας.
Μεταξύ των αθλητών διακρίνονται και οι Θ. Ματίκας (Γ. Γραμματέας), Σπ. Μπαρμπούτης (Έφορος) και Γ. Στουκογιώργος (Προπονητής).
2018 : Ομάδα αθλητών πάλης της ΕΑΛ με τους προπονητές Ν. Καραβέντζα, Απ. Στάμου και Π. Κρίκκη, τον έφορο Ηλ. Μπαλογιάννη και τον επίτιμο πρόεδρο Σπ. Μπαρμπούτη.
ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Το τμήμα βόλεϊ γυναικών της ΕΑΛ ιδρύθηκε το 1986 - παίρνοντας μέρος στο τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλίας. Είναι το νεότερο τμήμα – από τα πέντε τμήματα που διατηρεί η ΕΑΛ - αλλά και γεμάτο με πολλές επιτυχίες και διακρίσεις.
Η ΕΑΛ πράγματι ανέπτυξε το βόλεϊ γυναικών στην πόλη μας σε βάθος. Ανέπτυξε αρχικά τα τμήματα υποδομής (κορασίδων - νεανίδων) και έπειτα οι νεαρές αθλήτριες του τμήματος στελεχώνουν και τη γυναικεία ομάδα, τη “βιτρίνα” του τμήματος. Υπάρχουν σήμερα εν ενεργεία τμήματα παγκορασίδων - κορασίδων – νεανίδων και βέβαια γυναικών. Στα τμήματα υποδομής του Συλλόγου αθλούνται εκατοντάδες νεαρές αθλήτριες και λαμβάνουν μέρος στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΟΠΕ.
Το τμήμα βόλεϊ της ΕΑΛ αγωνίστηκε στην Α1 Εθνική Κατηγορία για 13 αγωνιστικές περιόδους με επιτυχίες και διακρίσεις σ’ αυτή. Μάλιστα εδώ πρέπει να τονίσουμε, ότι σε ορισμένες αγωνιστικές περιόδους η ΕΑΛ ήταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ομάδα της περιφέρειας στην Α1 Εθνική Κατηγορία (εκτός Αθήνας - Θεσσαλονίκης). Από το 1990 και μέχρι σήμερα το τμήμα βόλεϊ της ΕΑΛ αγωνίζεται συνεχώς σε πρωταθλήματα Εθνικών Κατηγοριών!!
Όλα τα χρόνια της ζωής του τμήματος, πλαισιώνεται κυρίως με αθλήτριες της πόλης μας, αθλήτριες που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής της.Από τα τμήματα υποδομής της ΕΑΛ έχουν αξιοποιηθεί και προωθηθεί αρκετά ταλέντα με αξιόλογη σταδιοδρομία σε ομάδες όλης της Ελλάδας και με πολλές συμμετοχές στα εθνικά συγκροτήματα. Το όνομα της ΕΑΛ στα πανελλήνια πρωταθλήματα βόλεϊ κορασίδων και νεανίδων έχει συνδυαστεί με μετάλλια. Σε 32 χρόνια ζωής του τμήματος οι αθλήτριες της ΕΑΛ έχουν κατακτήσει 28 μετάλλια!!!
Βέβαια τα τμήματα υποδομής της ΕΑΛ στο βόλεϊ γυναικών κορασίδων - νεανίδων και παγκορασίδων για πολλές αγωνιστικές περιόδους έχουν ανακηρυχθεί πρωταθλήτριες Θεσσαλίας - Κεντρικής Ελλάδας.
Τμήμα Κορασίδων
Κατέκτησε έξι πρώτες πανελλήνιες νίκες και πέντε δεύτερες.
Τμήμα Νεανίδων
Κατέκτησε τέσσερις πανελλήνιες νίκες, τέσσερις δεύτερες και πέντε τρίτες νίκες.
Τμήμα Παγκορασίδων
Κατέκτησε δύο πανελλήνιες δεύτερες νίκες και δύο τρίτες.
Οι θέσεις κορασίδων και νεανίδων τηςΕΑΛ στα πανελλήνια πρωταθλήματα.
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004) τέσσερις Λαρισαίες αθλήτριες που ξεκίνησαν και αγωνίστηκαν στην ΕΑΛ αποτέλεσαν τον βασικό κορμό της Εθνικής Ελλάδος στο Βόλεϊ Γυναικών (Χατζηνίκου – Δίρβα – Μαρία και Νίκη Καραγκούνη).
Πιστεύουμε ότι και στο μέλλον οι επιτυχίες των κοριτσιών της ΕΑΛ θα είναι και πάλι σημαντικές και λαμπρότερες τόσο για τη γυναικεία ομάδα όσο και για τα πρωταθλήματα υποδομών νεανίδων και κορασίδων, αφού το έμψυχο δυναμικό του τμήματος το διαβεβαιώνει και πιστοποιεί.
2000 : ΠΡΟΚΡΙΣΗ στους 16 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ( ΟΜΕΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ)
Α. Στράντζαλης, Κ. Παπαγιάννης, Σπ. Μπαρμπούτης, Λ. Σουλούκου, Ε. Χατζηνίκου, Κρ. Τριφόνοβα, Ι. Καμίτοβα, Μ. Γκέκα, Γ. Δρίβα, Π. Ζυγούρης, Γ. Φιτσιούλας, Δ. Πατσιούρας, Β. Παπαγιάννη, Α. Τζονβίλης, Β. Νικούλη, Δ. Τριανταφύλλου, Ε. Τικταπανίδου, Ξ. Μυλωνά, Ι. Τρικάλη, Μ. Ζαφειρίου, Μ. Πράπας.
Πρόκριση στη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
Διακρίνονται : Γ. Ναούμ ( από τους πρώτους αθλητές μπάσκετ της ΕΑΛ), ο επίτιμος πρόεδρος Σπ. Μπαρμπούτης, η Ν. Πλακιά (από τη νεα γενιά αθλητριών της ΕΑΛ) και ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης.
ΣΠ. ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ
Επίτιμος Πρόεδρος Ε.Α.ΛάρισαςΣΠ. ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ
Περισσότερο αρχειακό υλικό το οποίο θα ενημερώνεται καθημερινά θα βρείτε στο παρακάτω σύνδεσμο: Αρχειακό Υλικό
Δείτε εδώ το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΛ