Η δραστηριότητα της ΕΑΛ


Ο αθλητικός μας σύλλογος «ΕΝΩΣΗ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ» με τον διακριτικό τίτλο «ΠΗΓΑΣΟΣ», είναι ερασιτεχνικό σωματείο, έχει έδρα τη Λάρισα, και για 50 χρόνια (1968 – 2018) αναπτύσσει μεγάλη δραστηριότητα στα αθλήματα  α) Βόλεϊ Γυναικών, β) Βόλεϊ Ανδρών, γ) Μπάσκετ, δ)Πάλη, ε) Στίβο.


Έχουμε καλή διοικητική και τεχνική οργάνωση σε όλα τα τμήματα αυτά και διατηρούμε με ιδιαίτερη επιτυχία, τμήματα υποδομής Παίδων, Παμπαίδων, Εφήβων, Νέων, Κορασίδων και Παγκορασίδων.

Η προσφορά μας στη νεόλαία, στις οικογένειες, στο κοινωνικό σύνολο και στον αθλητισμό της χώρας μας γενικότερα είναι μεγάλη. Αποτελούμε μια μεγάλη και ζεστή αθλητική οικογένεια, όπου τα νιάτα έχουν τη δυνατότητα με τη σωστή άμιλλα στην άθληση και στον πρωταθλητισμό, να διαπλάσσουν σωστό ήθος και καλούς χαρακτήρες για να γίνουν ωφέλιμοι στους εαυτούς των, τις οικογένειες τους και την κοινωνία.

Αυτή την υπεύθυνη, σωστή και αποτελεσματική δουλειά, εγγυάται η Διοίκηση του Συλλόγου μας, την οποία αποτελούμε άτομα επιτυχημένα στους  τομείς της επαγγελματικής και κοινωνικής ενασχόλησης, και οι οποίοι αγαπούμε τον αθλητισμό και ασχολούμαστε με ανιδιοτέλεια, όρεξη, ζήλο τόσο σε τοπικούς, όσο και πανελλαδικούς φορείς.

Σας αναφέρουμε εν συντομία τα τμήματα μας :

Α) Βόλεϊ γυναικών 

Το τμήμα ιδρύθηκε το 1986 και ανέπτυξε το άθλημα στη Λάρισα σε βάθος. Καλλιεργεί τα τμήματα υποδομής (Παγκορασίδων – Κορασίδων – Νεανίδων), ώστε έπειτα οι νεαρές αθλήτριες να στελεχώσουν τη γυναικεία ομάδα.

Το τμήμα βόλεϊ γυναικών της ΕΑΛ, αγωνίζεται συνεχώς σε Εθνικές Κατηγορίες από το 1992. (Α1 και Α2).

Έχει 13 συμμετοχές στην Α1 Εθνική Κατηγορία, συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συνομοσπονδίας (GEV – Cup) και συμμετοχή στο Final Four Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα τμήματα υποδομής πέτυχαν τις παρακάτω σημαντικές διακρίσεις :
Κατέκτησαν 10 πρώτες Πανελλήνιες νίκες.
Κατέκτησαν 11 δεύτερες Πανελλήνιες νίκες.
Κατέκτησαν 7 τρίτες Πανελλήνιες νίκες.

Κανένας σύλλογος στην Ελλάδα – σ΄όλα τα σπορ – δεν έχει αυτές τις επιτυχίες στα Πανελλήνια σ΄αυτές τις ηλικίες αθλητών.

Β) Μπάσκετ Ανδρών 

 Το τμήμα μπάσκετ είναι το πρώτο που δημιουργήθηκε στην ΕΑΛ – το 1968 – συνεχίζοντας τις προσπάθειες του Λαρισινού μπάσκετ άλλων ομάδων.

Όλα τα χρόνια της ζωής του το τμήμα αγωνίστηκε στα πρωταθλήματα Β’ και Γ’ Εθνικής Κατηγορίας και σε πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ.

Αξίζει να αναφέρουμε οτι η ΕΑΛ είναι ο μοναδικός σύλλογος στη Θεσσαλία που κατέκτησε 5 φορές τον τίτλο του Πρωταθλητή Θεσσαλίας στην Α1 ΕΣΚΑΘ.

Στο Πανεπαρχιακό πρωτάθλημα του 1969 και 1972 διεκδικούσε την άνοδο στην Α΄Εθνική Κατηγορία!

Γ) Βόλεϊ Ανδρών 

Δημιουργήθηκε το 1968 (αμέσως μετά το τμήμα μπάσκετ). Το 1969 αναδείχθηκε αήττητη πρωταθλήτρια Θεσσαλίας και μέσω του Πανεπαρχιακού Πρωταθλήματος ανήλθε στην Α’ Εθνική Κατηγορία!

Ένα χρόνο έπαιζαν βόλεϊ οι νεαροί αθλητές της ΕΑΛ και ανέβασαν  την ομάδα τους στην Α΄Εθνική Κατηγορία, όπου συνολικά είχαν 8 συμμετοχές.

Στα 50 χρόνια ζωής του τμήματος, η ομάδα βόλεϊ ανδρών της ΕΑΛ, αγωνίστηκε στην Α1, Α2, Β και Γ Εθνικές κατηγορίες και στο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΚΕΛ.

Τα τμήματα υποδομής, πρωταγωνιστούσαν πάντοτε  ένα αισιόδοξο μήνυμα για την πορεία του τμήματος.

Δ) Στίβος 

Το τμήμα ιδρύθηκε το 1972 και έχει να επιδείξει σημαντικά αποτελέσματα στον Θεσσαλικό χώρο αλλά και  πανελλαδικά.

Ιδιαίτερη αίσθηση παρουσιάζουν και τα τμήματα υποδομής που είναι από τα ισχυρότερα στη Θεσσαλία, φτάνοντας πάντα αξιόλογες επιδόσεις και σε Πανελλήνιους αγώνες.

Το 1997 το τμήμα στίβου της ΕΑΛ είχε μια μεγάλη διάκριση με την αθλήτρια του Δ. Μπατζιανούλη στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών στη Δανία, όπου με νέο παγκόσμιο ρεκορ στα 400μ. αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης. Επίσης, στα 200μ. κατέκτησε και  το αργυρό μετάλλιο!

Τόσο το Δ.Σ. και οι προπονητές με ευθύνη αισθάνονται το χρέος, προσπαθούν να ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις των «στιβικών» δρώμενων της πόλης, με την καλλιέργεια του έμψυχου δυναμικού του τμήματος.

Ε) Πάλη

Το 1980 η ΕΑΛ αυξάνοντας τις δραστηριότητες της στο χώρο του αθλητισμού, ίδρυσε το τμήμα Πάλης.

Από τότε το αγώνισμα της πάλης καλλιεργείται στη Λάρισα, από την ΕΑΛ παρουσιάζοντας σημαντικά αποτελέσματα Πανελλαδικά.

Σ’ αυτά τα 38 χρόνια ζωής του τμήματος, οι αθλητές του κατόρθωσαν να βρεθούν πολλές φορές από άποψης αποτελεσμάτων με συλλόγους – μεγαθήρια στο άθλημα και με προϊστορία πολλών δεκαετιών.

Οι αθλητές πάλης της ΕΑΛ κατέκτησαν μετάλλια (χρυσά, αργυρά, χάλκινα) σε περιφερειακό επίπεδο, σε Πανελλήνιους αγώνες, Μεσογειακούς, τουρνουά  «Ακρόπολις», Πανευρωπαϊκούς κ.α. στα αντίστοιχα πρωταθλήματα Ανδρών – Νέων – Εφήβων – Παίδων.

Και σήμερα οι υπεύθυνοι του τμήματος εργάζονται συστηματικά και σε βάθος για την ανάπτυξη του αθλήματος, ενός ιστορικού αθλήματος με μεγάλη παράδοση, που δημιουργήθηκε και στην πόλη μας.

Πιστεύουμε ότι και  στο μέλλον, οι επιτυχίες των αθλητών/τριων της ΕΑΛ σ’ όλα τα αθλήματα και πρωταθλήματα θα είναι και πάλι σημαντικές και λαμπρότερες, αφού το έμψυχο δυναμικό των τμημάτων το διαβεβαιώνει και το πιστοποιεί και η συμπαράσταση του Δ.Σ. της ΕΑΛ θα είναι αμέριστη.